Objavljeno - 29/03/2015

Izvještaji s koncerta – gostovanje na promociji albuma “Venera” banda Manntra

Izvještaji s koncerta – gostovanje na promociji albuma “Venera” banda Manntra

Izvještaj sa portala SoundGuardian

“Uslijedio je je Kein Engel, bjelovarski Rammstein tribute band. Prije svega, odaziv publike na njih me ugodno iznenadio. Većina Močvare je bila puna, očito zbog dojmova koje su na zagrepčane ostavili tijekom prijašnjih koncerata u klubovima poput Vintage Industrial Bara, Hard Placea i KSET-a. Za dečke svatko tko je barem jednom vidio kako Rammstein izgleda može već prve minute pogoditi što će svirati, furaju se na taj izgled, a i sav taj body paint ih je odao. Muzika je bila odlična, prvi red je divljao, a ostatak publike je pjevao i uživao. Još jedno ugodno iznenađenje bilo je skandiranje publike Hoćemo još! Hoćemo još! nakon što su otišli s pozornice. S obzirom na to da su predgrupa i da su dobili ogromne ovacije možete i sami shvatiti da li su se svidjeli publici.”

Izvještaj sa portala Venia-Mag

“Kein Engel je jedan od najuživljenijih tribute bendova u nas, ali i šire. Često sviraju i, ako ste fan Rammsteina, a nemate love za vidjeti pravu stvar, dečki iz Kein Engela će se pobrinuti da vas utješe i zabave kako to rade i njihovi uzori. Set su otvorili pjesmom “Asche zu Asche” zbog koje su u dvorani svi redom pomahnitali, a užarena se atmosfera nastavila sve do kraja njihovog nastupa. Pjesme “Sonne” i “Engel” odsvirane jedna nakon druge uvijek su izvrsna kombinacija …”

Izvještaj sa portala Perun.hr

“Nakon njihovog nastupa na pozornicu Močvare popela se bjelovarska petorka Kein Engel specijalizirana za izvedbe pjesama popularne njemačke industrial metal grupe Rammstein. Iako su članovi grupe obznanili publici da će održati skraćeni set kako bi na vrijeme prepustili stejdž headlinerima večeri, Kein Engel su ipak uspjeli uvjerljivo odsvirati presjek cijele karijere jednog od najpopularnijih industrial bendova izvevši barem jednu pjesmu sa svakog albuma.

Naravno, fokus je bio na najvećim hitovima nastalim tijekom dvadesetogodišnjeg staža eklektičnih Nijemaca kao što su “Du Hast”, “Sonne” i “Amerika”, ali se našlo vremena i za pokoji manje poznat rekvizit iz diskografije grupe poput vrlo kvalitetno odsvirane “Weisses Fleisch” s prvog albuma, a nastup je završio izvedbom provokativne pjesme “Pussy”. Vrijedi napomenuti da je pjevač Željko Topić uvjerljivo skidao opake grlene vokale Tilla Lindemanna, a gitaristi Danijel Šćuric i Miroslav Čačija su uživljeno i punokrvno svirali žestoke distorzirane riffove. ”